Her er studierne, der sikrer dig job i fremtiden | GOTHA

Her er studierne, der sikrer dig job i fremtiden

UDDANNELSE. Undersøgelse viser, at det kan betale sig at uddanne sig som ingeniør eller inden for det naturvidenskabelige område.

Prognoser peger på, at der er behov for næsten 40 procent flere studerende fra de naturvidenskabelige uddannelser, så det er svært at komme uden om, at der vil være masser af arbejde at finde, efter de studerende er færdiguddannede.

På et arbejdsmarked, hvor mange unge kæmper for at finde et job, kan det godt virke tiltalende at vælge et studie, der giver sikkerhed for fast job efter uddannelsen.

Og faktisk er der en række uddannelser, der ser ud til at kunne sikre et job i fremtiden.

I hvert fald viser en prognose fra Ingeniørforeningen, IDA, og Dansk Industri, at Danmark kommer til at mangle 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025.

På Syddansk Universitet (SDU) kan de godt mærke, at de studerende begynder at vise interesse for de naturvidenskabelige fag.

»Vi oplever stor efterspørgsel på vores kandidater, og det bliver absolut ikke mindre fremover,« siger Martin Zachariasen, som er dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU, og tilføjer:

»Vælger du en naturvidenskabelig uddannelse, tilegner du dig kompetencer, som er efterspurgt i dag og vil være det i lige så mange år, som det er muligt at se ud i fremtiden.«

På SDU er de fag, der hører under den naturvidenskabelige del af prognosen: Biologi, Biokemi og molekylær biologi, Biomedicin, Farmaci, Kemi, Fysik, Matematik, Anvendt matematik og Datalogi.

Prognosen peger på, at der er behov for næsten 40 procent flere studerende på de naturvidenskabelige uddannelser, så det er svært at komme uden om, at der vil være masser af arbejde at finde, efter de studerende er færdiguddannede.

Vil man søge ind på SDU gennem kvote 2, kan dette gøres fra den 1. februar.

Se, hvordan du søger ind på kvote 2 her

Kvote 2 giver mulighed for at komme ind på drømmeuddannelsen uden kun at blive bedømt på karaktergennemsnit, og dermed er der god grund til at søge noget, man brænder for, og som samtidig kan give gode jobmuligheder.

»Uanset om du er vild med tal, fascineret af kroppen eller drømmer om at nørde igennem i et laboratorium, skal du vælge en uddannelse, som du brænder for. Og så er det en god idé at vælge noget som giver dig mulighed for at få et spændende job, når du er færdiguddannet. Det gør alle de naturvidenskabelige uddannelser på SDU,« siger Det Naturvidenskabelige Fakultets dekan.


”Arbejdsmarkedet skriger på medarbejdere med en naturvidenskabelig baggrund, så der bliver rift om dem, som har læst for eksempel Datalogi, Biomedicin eller Matematik,” mener Martin Zachariasen, dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU.

Advertorialen er lavet i samarbejde med Syddansk Universitet.

Måske vil du også læse